Group 175 Path Path Copy 3 chevronfacebook Fill-2540 Combined Shape instagram linkedin minusnotification-closeOval plusGroup 22 search-glass Path

Bel ons 088 254 9292

De Berkel

In samenwerking met Polypla B.V. heeft Modus Regeltechniek de waterbehandelingsinstallatie bij zwembad De Berkel volledig geautomatiseerd. Een mooi gemeentelijk zwembad met verschillende baden; een uitdaging om daar software voor te schrijven, want hoe groter de installatie, hoe uitgebreider de software wordt.

Klant: Zwembad De Berkel – Horst aan de Maas
Type gebouw: Zwembad

 

Over zwembad De Berkel

Zwembad De Berkel bestaat uit een wedstrijdbad, recreatiebad met glijbaan, bubbelbank en whirlpool. Om alles aan te kunnen sturen wordt er gebruik gemaakt van een gebouwbeheersysteem die de filterinstallaties aansturen en bewaken. Deze installaties zijn volledig geautomatiseerd door de software die Modus Regeltechniek heeft geschreven.

 

Stap voor stap

Als eerst is de sterk verouderde regelkast bij zwembad De Berkel vervangen. Polypla heeft een nieuwe regelkast gebouwd aan de hand van de IO-lijst die Modus Regeltechniek heeft opgesteld. Vervolgens heeft Modus de software geschreven en in bedrijf gesteld. Zo kan er op afstand ingelogd worden, waardoor het hele gebouwbeheersysteem zichtbaar is en de installatie aangestuurd kan worden; iets wat met de oude regelkast niet meer mogelijk was.

 

Om de grote kleppen in de installatie aan te kunnen sturen en de filters automatisch te kunnen reinigen, wordt er gebruik gemaakt van pneumatische kleppen. Deze kleppen zorgen ervoor dat het water terug wordt gespoeld naar het riool wanneer de filters verzadigd zijn. Er gaat zo’n 160 000 liter water per uur door de installatie.

Op afstand

Op afstand kunnen alle waardes van het zwembad uitgelezen worden. Zo worden de Chloor en PH-waarden op een bepaald niveau gehouden en worden de filters automatisch gereinigd wanneer deze verzadigd zijn. De conditie van het water blijft op deze manier optimaal. De waardes zijn begrensd door grenswaardes. Als een bepaalde waarde te hoog of te laag is, wordt er een alarm gemeld en kan er snel ingegrepen worden. Er zitten ruim 200 alarmen gekoppeld aan deze installatie. Veilig zwemwater gegarandeerd!