Group 175 Path Path Copy 3 chevronfacebook Fill-2540 Combined Shape instagram linkedin minusnotification-closeOval plusGroup 22 search-glass Path

Bel ons 088 254 9292

St. Jacobuskerk

De Sint-Jacobuskerk de Meerderekerk is een kerk aan de Oude Markt in Enschede. De Jacobusparochie is vooral bekend als parochie waar Alphons Ariëns als kapelaan gewerkt heeft.

Klant: St. Jacobuskerk
Type gebouw: Kerk

 

Klantcase

De St. Jacobuskerk in Enschede is een prachtige sfeervolle kerk met vele kunstwerken die jaarlijks door duizenden bezoekers worden bewonderd. Ook vinden er regelmatig vieringen plaats.

Door de coronapandemie, waarbij deze vieringen afgeraden werden, is luchtventilatie nog belangrijker geworden. Tijdens deze periode was er geen mogelijkheid om de ventilatiesystemen op te schroeven om zo eventuele bacteriën te zuiveren. Modus Regeltechniek heeft ervoor gezorgd dat het nieuw geplaatste ventilatiesysteem op afstand te beheren is, waardoor de ventilatievoud tijdens de diensten vergroot wordt en de ruimte gevuld wordt met verse buitenlucht. Hierdoor is er minder kans op onderlinge besmetting wanneer er veel mensen in de ruimte aanwezig zijn.

Ook is de verwarming van de kerk door ons werk nu slimmer te regelen. Op gezette tijden wordt de kerk verwarmd of door middel van zomer/nacht koeling passief gekoeld. Onze slimme software berekent hierbij een optimale starttijd om te verwarmen. Zo wordt er het minimale aan energie verbruikt.