Group 175 Path Path Copy 3 chevronfacebook Fill-2540 Combined Shape instagram linkedin minusnotification-closeOval plusGroup 22 search-glass Path

Bel ons 088 254 9292

Zwembad Onder Ons

In het Overijsselse De Krim ligt een mooi buitenzwembad – Onder Ons.

Klant: Zwembad Onder Ons – De Krim
Type gebouw: Zwembad

 

Over Onder Ons

Onder Ons is een openluchtzwembad in het Overijsselse De Krim. Met een 50-meterbad, duikplanken en glijbanen, is dit sinds 1961 de plek om heerlijk te zwemmen. Ook voor de kleinere en minder ervaren zwemmers is Onder Ons een plek om verkoeling te zoeken. Met veel groen en een ruime ligweide is Onder Ons een populair zwembad in Hardenberg.

 

Klantcase

Omdat Onder Ons een groot zwembad is dat tot voor kort nog op gas werd verwarmd, is besloten het zwembad te verduurzamen. Aangezien de circulatiepompen tijdens het zwemseizoen continu op een vast toerental pompen en alleen op de hand bediend konden worden, was er van duurzaam verwarmen geen sprake. Hoog tijd voor verduurzaming in de vorm van een grote warmtepomp, zonnepanelen en slimme meters. Modus Regeltechniek heeft deze verduurzaming samen met Waterrijk Zwembadtechniek gerealiseerd.

 70% minder gas door slimme oplossingen

Een zwembad is goed te verduurzamen, mits de juiste maatregelen worden getroffen. Door slimme inzet van duurzame systemen zoals zonnepanelen en warmtepompen kan het Onder Ons zwembad duurzaam verwarmd worden.

De zonnepanelen wekken elektrische energie op, waar het zwembad mee wordt verwarmd. Wanneer er een overschot aan elektrische energie is en het zwembadwater al op de juiste temperatuur is, dan wordt het zwembad als een soort buffer gebruikt. De watertemperatuur wordt dan namelijk iets omhoog gebracht zodat deze ’s nachts niet meer opgewarmd hoeft te worden en de volgende dag de watertemperatuur weer als gewenst is.

Dankzij de software die Modus geschreven en geïmplementeerd heeft, kan dit proces op afstand aangestuurd, gemonitord en onderhouden worden.

Inmiddels heeft het zwembad het gasverbruik met 70% weten te verlagen.